CLUB NÀUTIC AMPOSTA

  inici Notícies Noticies 2019

El Club Nàutic Amposta, compleix 70 anys

El CN Amposta va ser fundat el 20 de febrero de 1949

El 20 de febrer de 1949 un grup de persones importants de la societat Ampostina, van decidir crear una entitat per aglutinar i organitzar activitats al riu Ebre, així va néixer el Club Nàutic Amposta.

Anteriorment havien existit altres associacions molt relacionades amb el Riu, com el Club Ergonautas, del qual no tenim dades.

 

Les primeres activitats van ser organitzar competicions socials i comarcals de rem (muletes), natació motonàutica i piragüisme i com no,  les famoses activitats aquàtiques de Festes Majors, pal ensabonat, soltada de patos, travessia nedant….

El Club Nàutic Amposta, compleix 70 anys

 

Els anys 50 i principis del 60 van ser poc propicis per a l’esport competitiu, però l’any 1967 i gràcies al Sr. Alberto Baz Alvarez, tot va canviar, es van crear el bases del que ara és el nostre Club,  la competició com a màxima expressió per al foment de l’esport aquàtic i en especial el Rem Olímpic.

 

70 anys d’història donen per molt, com qualsevol entitat hem tingut moments molt delicats, en els que el Club ha estat apunt de desaparèixer, i precaris econòmicament però gràcies a molta gent hem tirat endavant, avui som un Club modern, sanejat i professional.

 

Ens sentim molt satisfets de tot l’aconseguit, de la quantitat de competicions organitzades, Campionats del món de Motonàutica, Campionats Nacionals de Rem i Motonàutica, Campionats de Catalunya de Rem, la Baixada Internacional Nedant Tortosa-Amposta, prova pionera en natació, Descens de l’Ebre remant, .. etc.

 

En sentim molt satisfets de tots els resultats assolits pels nostres esportistes i entrenadors, que han fet del Nàutic un referent del rem nacional i internacional, 19 medalles als Mundials, 8 esportistes olímpics i 3 diplomes als Jocs Olímpics ho acrediten.

El Club Nàutic Amposta, compleix 70 anys

 

Ens sentim contents d’haver contribuït a que el riu Ebre al seu pas per Amposta sigui un lloc d’entrenament per a seleccions d’arreu del món.

 

Però, el més important de tot i del que més ens sentim orgullosos és que milers de nois i noies hagin practicat esport, competit i els haguéssim ajudat a formar-se com a persones.

 

El Club Nàutic no ha estat mai de celebrar aniversaris, sempre ens ha preocupat més el present i el futur, és la nostra filosofia, treballar i entrenar per a la propera regata, per al campionats, per a la temporada següent..  tenir remers d’elit i totalment formats al nostre club requereix molt de sacrifici i  esforç per part de tots i esta és la nostra prioritat .. “Sabem d’on venim, sabem el que som i el més important sabem on volem anar… però sempre REMANT”.

 

Volem que aquestes línies serveixin per donar les GRÀCIES a tots i cadascuna de les persones i entitats que han fet possibles aquests 70 anys d’història, socis, esportistes, entrenadors, aficionats, familiars, Juntes Directives, als diferents Consistoris, Diputació de Tarragona, Governs de Catalunya, Empreses i particulars.., sense vosaltres no s’hauria pogut arribar fins aquí.

 

 

Feliç aniversari Club Nàutic Amposta


El Club Nàutic Amposta, compleix 70 anys

 Data de publicació: 19/2/2019

Club Nàutic Amposta - Av. Sant Jaume 61 - 65 43870 Amposta - Tel. i Fax 977 70 66 21
15 Medalles en el Campionat del Món, 2 Diplomes Olímpics

correu electrònic - informació general - avís legal